Stárnutí pleti a vše kolem něj

Naše pleť stárne společně s námi. I když tento fakt neradi slyšíme, je to tak. A na naší pleti, kterou máme na obličeji a krku, se nejdříve pozná, jak staří vlastně doopravdy jsme. A často stav naší pleti neodpovídá tomu, jak staří jsme. Je totiž spoustu faktorů, které urychlují stárnutí naší pleti, což je pro nás samozřejmě nežádoucí.

krém

Jedním z faktorů, které podporují stárnutí naší pleti, je například nedostatek kolagenu. Kolagen je bílkovina, která je obsažena v pojivových tkáních a celkově v naší kůži. Způsobuje to, že je naše pleť vypnutá, elastická a mladistvá. Nedostatek kolagenu naopak způsobuje její předčasné stárnutí. Proto, jak pokročí náš věk, je určitě dobré doplňovat collagen pomocí doplňků stravy, nebo se zaměřit na používání kosmetiky s přídavkem kolagenu.

Další věc, která ovlivňuje stav naší pleti, je sluneční záření. Sluneční záření naši pleť nenávratně poškozuje a nejen, že nám způsobí hluboké a brzké vrásky, ale může stát také za tvorbou melanomu, což je zhoubný nádor kůže. Proto, aby k těmto situacím nedocházelo, byste měli používat krém s SPF, který ochrání vaší kůži před slunečním zářením.

péče o pleť

Na stavu naší pleti se podepisuje také péče o naši pleť. Ta by měla být samozřejmá, nejen pro ženy, ale i pro muže a měli bychom k ní vést už děti, alespoň v základu. Pravidelná péče o pleť by pro nás měla být tak samozřejmá, jako například čištění zubů. Nikdy bychom neměli chodit spát s make-upem. I kdybychom se o pleť nestarali, jakkoliv jinak, je nepřijatelné, abychom naši pleť trápili tím, že ji nedodáme hydrataci a necháme ji přes nos vysušenou s nánosem make-upu. Pleť bychom si měli každé ráno a večer vyčistit, aplikovat tonikum, poté sérum, například hydratační nebo exfoliační a na závěr dodat pleti hydrataci v podobě hydratačního krému. Při péči nezapomeňte i na váš krk a dekolt.